Složení receptu:
20 g sušených plodů šípku
1 l pitná voda
sladidlo dle chuti (med, agáve sirup, nebo další přírodní nerafinované sladidla)
Příprava receptu:
1. Šípky rozdrtíme ve hmoždíři, nebo třeba kuchyňským válečkem, mlýnkem atd.
2. Ideálně přes noc necháme vyluhovat ve studené vodě
3. Šípkový nálev před pitím, zahřejeme zhruba 20 60-70°C, nesmí se dovést do varu, aby čaj nepřišel o vitamíny
3. Ohřátý čaj přecedíme přes husté sítko
4. Dochutíme sladidlem dle potřeby
5. Můžeme podávat
Šípek obsahuje vysoký podíl vitamínu C a posílí tak váš imunitní systém. Šípek kromě vysokého obsahu vitamínu C obsahuje také vitamíny B, K, karoten, fosfor, vápník, draslík, hořčík, pektin, třísloviny, invertní cukr a sacharózu. Šípek je vitamínový zázrak z darů našeho Stvořitele, určitě zařaďte šípkový čaj pravidelně do vašeho jídelníčku.
Šípek si můžete bez problémů natrhat zdarma na procházkách přírodou. K dostání již v sušené a nadrcené formě si ho můžete zakoupit. Šípek oplodí řezaný kilové balení.