Vitamín C je základním pilířem v boji proti chřipkám a nachlazení. Nejideálnějším zdrojem vitamín C jsou přirozené potraviny, tedy ovoce a zelenina. Ideální je pravidelně konzumovat ovoce a zeleninu pro doplnění nejen vitamínu C, ale i ostatních vitamínů a minerálů. Je fakt, že v dnešní době vitamínů v přirozených potravinách ubývá, jelikož jsou často průmyslově pěstovány a chemicky ošetřovány. Proto je potřeba dbát, aby váš jídelníček byl pestrý.
Připravili jsme pro vás několik zajímavých chutných receptů, které obsahují velké množství vitamínu C. Ideální si dělat vitamínové nápoje, zařadit do jídelníčku hodně citrónu, vymačkané pomeranče, grapefruit. Zkuste dbát na pravidelný přísun nejen vitamínu C, jako prevence proti chřipkám a jiným onemocněním. Předejdete tak mnoha nemocem a nebudete muset tak kupovat drahé chemické přípravky, které nejsou vašemu organismu prospěšné.
Pro doplnění vitamínů doporučujeme koncentrovaný vitamínový nápoj Fytotonic a pro snížení hladiny homocysteinu a doplnění vitamínů Vitatonic. Z rostlinné říše je na vitamín C nejbohatší Camu Camu, keřovitý strom z deštných Amazonských pralesů v Peru.
Obecné zásady přípravy jídel s bylinkami a zeleninou
Během vaření by plody neměly přijít do kontaktu s kovem, proto je zapotřebí vařit je ve skleněných, keramických či porcelánových nádobách. Rovněž je třeba používat veškerá míchátka, sítka a další kuchyňské náčiní ze dřeva, skla či plastu.
Níže jsem připravili několik jednoduchých receptů, které jsou bohaté na Vitamín C, můžete se zde inspirovat a obohatit tak svůj jídelníček.